Prodej hovězího masa

Kvalitní a vyzrálé hovězí maso plemene Salers.

Nabízíme maso z volného pastevního chovu.

Prodáváme vyzrálé hovězí maso z mladých kusů skotu, které nám vyrostlo na pastvinách.

Nezavíráme

náš dobytek do kravínů.

Maso zraje

minimálně 10 dní

Využíváme

certifikovanou bourárnu a zrárnu

Nabízíme několik druhů balení pro rodiny i restaurace

Prodáváme balíčky o hmotnosti 10,15, 20 a více kg, které obsahují maso zadní, přední nebo kližka, hrudí, pupek a kosti s masem – žebra nebo páteřní kost. Při této skladbě balíčků vychází průměrná cena cca 150 – 160 Kč za 1 kg.

Proč maso od nás?

  • chováme masný skot plemene Salers. Maso tohoto skotu je v zemi svého původu francii, hojně vyhledáváno šéfkuchaři prestižních restaurací pro svoji křehkost a mramorování
  • náš skot je chován celoročně venku a sám si rozhoduje, zda je lépe na pastvině či v přístřešku, nebo ve stínu pod stromem
  • náš skot nezná kravíny, uvazování, boxi ani žádné léčiva a antibiotika
  • náš skot od dubna do listopadu spásá trávu pastvin v kopcovitém terénu, kde se mu pohybem přirozeně utváří svalovina
  • náš skot je v zimních měsících krmen pouze senem z našich luk
  • náš skot a naše louky neznají chemii
  • ke každému zvířeti na naší farmě přistupujeme ohleduplně a osobně
  • náš skot je porážen ve věku od jednoho roku do dvou let, na certifikovaných moderních jatkách (Drumas,Hluk) vzdálených 8 km
  • náš skot si zásadně k porážce dopravujeme sami, tak aby se zabránilo stresu zvířat
  • maso našeho skotu zraje průměrně 10 – 20 dnů dle věku zvířete, jiné než vyzrálé hovězí neprodáváme
  • NAŠE MASO je vhodné na steaky a jiné kulinářské minutky, hovězí z běžné masný je vhodné na několika hodinový pobyt v papinově hrnci
  • naše farma je čistě rodinná farma, nejsme velkovýkrmna, žijeme a pracujeme ve Veletinách