- chováme masný skot plemene Salers. Maso tohoto skotu je v zemi svého původu francii, hojně vyhledáváno šéfkuchaři prestižních restaurací pro svoji křehkost a mramorování
- náš skot je chován celoročně venku a sám si rozhoduje, zda je lépe na pastvině či v přístřešku, nebo ve stínu pod stromem
- náš skot nezná kravíny, uvazování, boxi ani žádné léčiva a antibiotika
- náš skot od dubna do listopadu spásá trávu pastvin v kopcovitém terénu, kde se mu pohybem přirozeně utváří svalovina
- náš skot je v zimních měsících krmen pouze senem z našich luk
- náš skot a naše louky neznají chemii
- ke každému zvířeti na naší farmě přistupujeme ohleduplně a osobně
- náš skot je porážen ve věku od jednoho roku do dvou let, na certifikovaných moderních jatkách (Drumas,Hluk) vzdálených 8 km
- náš skot si zásadně k porážce dopravujeme sami, tak aby se zabránilo stresu zvířat
- maso našeho skotu zraje průměrně 10 – 20 dnů dle věku zvířete, jiné než vyzrálé hovězí neprodáváme
- NAŠE MASO je vhodné na steaky a jiné kulinářské minutky, hovězí z běžné masný je vhodné na několika hodinový pobyt v papinově hrnci
- naše farma je čistě rodinná farma, nejsme velkovýkrmna, žijeme a pracujeme ve Veletinách
Nezavíráme
náš dobytek do kravínů.